EPA-U

Info & Kosten

Info &

Kosten

Oefen

examens

Toets &

Inzage aanmelden

Datum &

Locatie

FAQ

Energie Prestatie Utiliteitsbouw

‘t Examenpark verzorgt in opdracht van ISSO het examen Energieprestatiecertifitcaat Utiliteitsbouw. Het totale examen bestaat uit 4 toetsen.

Belangrijke punten:

Per medio 2020 is NTA 8800 van kracht. De certificering wordt hierop aangepast. 

Bij inschrijving vragen wij u om meerdere gegevens. Vul deze zorgvuldig in omdat dit later ook op uw welverdiende certificaat komt te staan. 

Uw inschrijving is persoonsgebonden. Het is niet mogelijk om van examenplek te wisselen of een examen van een collega over te nemen.

Bij de inschrijving wordt aan u gevraagd of u toestemming geeft om opgenomen te worden in het QBISnl register. Wanneer u geen toestemming geeft om te worden opgenomen in QBISnl register, dan bent u niet vindbaar als vakbekwaam persoon. Mocht u later opnieuw willen registeren, dan zijn hier kosten aan verbonden.

 

't Examenpark neemt t/m juni 2020 ook oude stijl EPA examens af. Tevens zijn deze dagen ook de nieuwe toetsen te maken die gebaseerd zijn op de NTA8800. 

 

Toets 1 is een meerkeuzetoets met een examenduur van maximaal 90 minuten. Kies online een datum, tijdstip en locatie wat het beste bij u past. Inschrijven kan tot 14 dagen voor de examen datum. Tot twee weken voor het examen mag u het examen kosteloos uitstellen of annuleren. De betaling moet uiterlijk 14 dagen vóór de examendatum bij ‘t Examenpark binnen zijn.

Toets 2 is een casus waarbij u een gebouw moet indelen in energiesectoren. U krijgt maximaal 60 minuten om het examen te maken. 

Beoordeling:
Per gemaakte fout krijgt de kandidaat een aantal aftrekpunten. De aftrekpunten worden bepaald door de invloed die de gemaakte fout op de energieklasse heeft. In de hoofdvraag moeten meerdere vragen beantwoord worden en er kunnen dus meerdere fouten voorkomen. Er wordt niet doorgerekend met fouten die per onderdeel gemaakt worden.

Onderdelen:

 • labelplichtige delen bepalen, per gemaakte fout 3 aftrekpunten
 • gebruiksfuncties bepalen, per gemaakte fout 2 aftrekpunten
 • aangeven thermische schil, per gemaakte fout 3 aftrekpunten
 • energiesectoren bepalen, per gemaakte fout 3 aftrekpunten
 • gebruiksoppervlakte bepalen, per gemaakte fout 2 aftrekpunten

Een kandidaat start met 10 scorepunten.
Een kandidaat scoort een voldoende als hij 6 of meer punten heeft behaald.
Een kandidaat scoort een onvoldoende als hij 5 of minder punten heeft behaald.

Toets 3 is een casus met een examenduur van maximaal 90 minuten. Aan de hand van plattegronden en foto’s neemt u een gebouw op en verwerkt u vervolgens de gebouwgegevens in het opnameformulier uit de ISSO publicatie 75.1. 

Beoordeling:
Een kandidaat start met 10 scorepunten. Per gemaakte fout in het onderdeel Algemeen gebouwniveau krijgt de kandidaat 1 aftrekpunt. Per gemaakte fout in de overige onderdelen krijgt de kandidaat 2 aftrekpunten. Binnen elk onderdeel moeten meerdere vragen beantwoord worden en kunnen dus meerdere fouten voorkomen.

Een kandidaat scoort een voldoende als hij 6 of meer punten heeft behaald.
Een kandidaat scoort een onvoldoende als hij 5 of minder punten heeft behaald.
Let op: Alleen de ingevulde gegevens op het opnameformulier worden beoordeeld.

Toets 4 is een casus met een examenduur van maximaal 90 minuten. Aan de hand van een ingevuld opnameformulier moet u op de juiste wijze de gegevens invoeren in het softwareprogramma. Voor dit examen krijgt u een laptop. Geef op het aanmeldingsformulier aan welke software u gebruikt. Dan zorgen wij dat deze voor klaar staat. U kunt kiezen uit:

Bink 
DGMR
VABI EPA-U

Kosten toetsen

Toets 1 € 187,= excl. BTW

Toets 2 € 212,= excl. BTW

Toets 3 € 212,= excl. BTW

Toets 4 € 222,= excl. BTW  

Kosten inzage en bezwaarschrift

Inzage € 51,= excl. BTW

Bezwaarschrift € 127,= excl. BTW

Factuur betalen 

De betaling van de toetsen moet twee weken vóór de examendatum bij ‘t Examenpark binnen zijn. Mocht uw betaling niet op tijd binnen zijn dan wordt uw aanmelding helaas geannuleerd. 

Neem bij bijzonderheden contact op: info@examenpark.nl

 

Informatie verstrekking 

Direct na aanmelding wordt per email een bevestiging van uw aanmelding verstuurd. 1 á 2 werkdagen na aanmelding ontvangt u de factuur. U heeft deze waarschijnlijk al betaald via iDeal. Vooraf goedgekeurde instellingen kunnen ook via een bankoverschrijving betalen, gelieve de betaling na ontvangst van de factuur z.s.m. in orde te maken.

U krijgt uiterlijk tien werkdagen voor het examen nogmaals een email met hierin praktische informatie.

 

Uitslag en Certificaat 

 • De meerkeuzetoetsen worden uiterlijk de werkdag na examendatum nagekeken.
 • De overige toetsen die door ‘t Examenpark worden nagekeken worden binnen twee weken beoordeeld.
 • De toetsen die niet door ‘t Examenpark worden nagekeken worden binnen zes weken beoordeeld. De uitslag wordt tevens binnen zes weken schriftelijk bekend gemaakt. ‘t Examenpark streeft ernaar om de uitslag binnen drie weken kenbaar te maken, maar is hierin afhankelijk van derden.
 • Als u welverdiend geslaagd bent dan wordt het bewijs van vakbekwaamheid binnen zes weken toegezonden. 
 • Als u voor alle toetsen geslaagd bent, dan ontvangt u het certificaat “EPA-adviseur Energielabel Utiliteitsbouw”. Dit certificaat is 5 jaar geldig.
 • Namen van de geslaagden worden bijgehouden in het QBISnl register. Dit register is openbaar en kunnen dus ook uw toekomstige klanten uw deskundigheid controleren. Mocht u geen privacy gegevens willen verstrekken voor openbaar gebruik QBISnl, dan kunt u dit aangeven bij inschrijving.

 

Z

't Examenpark

Het juiste antwoord

Locaties examen:

Diversen

Locatie hoofdkantoor:

Vlierwerf 5N 4704 SB Roosendaal

w

Telefoon: