EPN-W

Info & Kosten

Info &

Kosten

Oefen

examens

Toets &

Inzage aanmelden

Datum &

Locatie

FAQ

Energielabel nieuwbouw woningen

‘t Examenpark verzorgt in opdracht van ISSO het examen Energielabel nieuwbouw woningen. Het totale examen bestaat uit 2 toetsen.

Toets 1 is een meerkeuzetoets bestaande uit 40 meerkeuzevragen met een examenduur van maximaal 120 minuten. Kies online het beste wat bij u past. Er is ruime keus in data, tijdstippen en locatie. 

Toets 2 is een casus, waarbij u een EPC-berekening controleert en her berekent met behulp van een softwareprogramma. De examenduur bedraagt maximaal 120 minuten en voor dit examen krijgt u een laptop. Geef op het aanmeldingsformulier aan welke software u gebruikt. Dan zorgen wij dat deze voor klaar staat.

U kunt kiezen uit:

 • Bink (toets 2a)
 • Twee Snoeken (toets 2a)
 • VABI (toets 2a)
 • DGMR (toets 2b)
 • Uniec 2 (toets 2b)

Als u vragen heeft over de software programma’s, dan kunt u contact opnemen met ISSO.

Belangrijke punten:

Per medio 2020 is NTA 8800 van kracht. De certificering wordt hierop aangepast. 

Bij inschrijving vragen wij u om meerdere gegevens. Vul deze zorgvuldig in omdat dit later ook op uw welverdiende certificaat komt te staan. 

Uw inschrijving is persoonsgebonden. Het is niet mogelijk om van examenplek te wisselen of een examen van een collega over te nemen.

Bij de inschrijving wordt aan u gevraagd of u toestemming geeft om opgenomen te worden in het QBISnl register. Wanneer u geen toestemming geeft om te worden opgenomen in QBISnl register, dan bent u niet vindbaar als vakbekwaam persoon. Mocht u later opnieuw willen registeren, dan zijn hier kosten aan verbonden.

 

't Examenpark neemt t/m juni 2020 ook oude stijl EPA examens af. Tevens zijn deze dagen ook de nieuwe toetsen te maken die gebaseerd zijn op de NTA8800. 

 

Kosten toetsen

 • Toets 1 € 287,= excl. BTW
 • Toets 2a € 257,= excl. BTW met software pakket Bink, Twee Snoeken of VABI
 • Toets 2b € 307,= excl. BTW met software pakket DGMR of Uniec 2

Kosten inzage en bezwaarschrift

Inzage € 51,= excl. BTW

Bezwaarschrift € 127,= excl. BTW

Factuur betalen 

De betalingen moeten uiterlijk twee weken vóór de examendatum bij ‘t Examenpark binnen zijn. Mocht uw betaling niet op tijd binnen zijn dan wordt uw aanmelding helaas geannuleerd.

Neem bij bijzonderheden contact op: info@examenpark.nl

 

Informatie verstrekking 

Direct na aanmelding wordt per email een bevestiging van uw aanmelding verstuurd. 1 á 2 werkdagen na aanmelding ontvangt u de factuur. U heeft deze waarschijnlijk al betaald via iDeal. Vooraf goedgekeurde instellingen kunnen ook via een bankoverschrijving betalen, gelieve de betaling na ontvangst van de factuur z.s.m. in orde te maken.

U krijgt uiterlijk tien werkdagen voor het examen nogmaals een email met hierin praktische informatie.

Uitslag en Certificaat 

 • De meerkeuzetoetsen worden uiterlijk de werkdag na examendatum nagekeken.
 • De overige toetsen die door ‘t Examenpark worden nagekeken worden binnen twee weken beoordeeld.
 • De toetsen die niet door ‘t Examenpark worden nagekeken worden binnen zes weken beoordeeld. De uitslag wordt tevens binnen zes weken schriftelijk bekend gemaakt. ‘t Examenpark streeft ernaar om de uitslag binnen drie weken kenbaar te maken, maar is hierin afhankelijk van derden.
 • Als u welverdiend geslaagd bent dan wordt het bewijs van vakbekwaamheid binnen zes weken toegezonden. 
 • Als u voor toets 1 en toets 2 bent geslaagd ontvangt u het certificaat “Netto warmtevraag zeer Energiezuinige Woningen”. Dit certificaat is 5 jaar geldig.
 • Namen van de geslaagden worden bijgehouden in het QBISnl register. Dit register is openbaar en kunnen dus ook uw toekomstige klanten uw deskundigheid controleren. Mocht u geen privacy gegevens willen verstrekken voor openbaar gebruik QBISnl, dan kunt u dit aangeven bij inschrijving.

 

Z

't Examenpark

Het juiste antwoord

Locaties examen:

Diversen

Locatie hoofdkantoor:

Vlierwerf 5N 4704 SB Roosendaal

w

Telefoon: